Tämä on hyväksi todettu kakku pohja, jota voi tarpeen mukaan pienentää ja suurentaa.

Tästä tulee yksi reilun kokoinen kolmekerroksinen kakku (kaksi täytekerrosta). Itse käytän yleensä 26 cm irtopohjakakkuvuokaa.
 
6 munaa
3 dl hienoa sokeria
2 dl erikoisvehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1,5 leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun siitä vaahdon päälle tehdyt kiekurat viipyvät hetken vaahdon pinnalla.
 
Sekoittele varovasti käännellen vaahdon joukkoon jauhoseos siivilän läpi.
 
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät irtopohja kakkuvuokaa, laita mieluiten pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin.
 
Paista 200 asteessa kunnes kakku on kypsää. Kypsyyttä on kätevä kokeilla kakkutikulla. Kakku on kypsä kun taikinaa ei enää tartu puutikkuun.
 
 
Kuvia kakuista, joissa on käytetty tätä reseptiä. (lisää tulossa)
 
Tämä kakku oli ns. pikakakku. Kuorrutuskermana käytin mansikkakermaa ja kakun pinnalla on taasen kerros vanillavaahtoa. Täytteenä ihania, kotimaisia kesällä pakastettuja mansikoita, banaanisosetta ja vanilla-vispikremeseosta.
 
 
Tämä mahtava 9 v -kakku on tehty kaksin kertaisesta kakkupohjataikinasta kahteen eri irtopohjavuokaan. Täytteenä on kotimaisia pakastevadelmia ja rahkakermaseosta sekä vanillavaahtoa.
 
 
8 v-kakku jossa on iloiteltu D'Oetkerin Lillefee strösseleillä ja taikakynttilöillä. Nämä kynttilät syttyvät aina vaan uudelleen ;).
 
 
Sydänkakku. Koristeluun käytetty vispicreme-rahkaseosta, tuoreita vadelmia ja valmiita marenkeja.



Tässä perinteinen synttärikakku tyttäreni 10 vuotis juhliin.