Tämä reseptin olen bongannut Kodin kuvalehden reseptikirjasta vuosia sitten ja olenkin valmistanut tätä jäädykettä useaan otteeseen - usein jouluihin tai loppiaisjuhliin ja aina se vaan on yhtä ainutlaatuisen hyvää. Tämä resepti sopii myös hyvin sovellettavaksi muihin makuihin. Erityisen ihastunut olen valkuaisten käyttöön tässä jäädykkeessä - ne tekevät siitä todella kuohken ja samalla myös kevyemmän herkun.

3 keltuaista
¾ dl tomusokeria
75-100g valkoista suklaata
½ dl curacao-likööriä
3-4 dl kermaa
3 valkuaista
 
Kastike:
1 dl vettä
1 tl perunajauhoja
½ rkl tomusokeria
1 dl curacao-likööriä
 
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää makua antavat aineet vaahtoon varovasti.
 
Vaahdota kerma ja lisää seokseen.
Vaahdota myös valkuaiset ja lisää ne lopuksi seokseen.
 
Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai kakkuvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Silikonivuoka voisi varmaan toimia erinomaisesti, mutta sitä en ole vielä päässyt kokeilemaan.
Peitä foliolla ja laita pakastimeen mieluiten yön ajaksi.
 
Kasta vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa varovasti veitsellä irrottaen tarjoiluastiaan. Ripottele koristeeksi suklaarouhetta. Curacao tekee jäädykkeestä kauniin, vaalean vihreän värisen.
 
Tarjoa halutessasi lisänä liköörikastiketta. Mittaa kattilaan vesi, perunajauhot ja sokeri. Sekoittele koko ajan miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Sekoita joukkoon likööri ja tarjoa joko kuumana tai anna jäähtyä.
 
ps. Curacao likööri on sinistä, sitruslikööriä. Voit korvata curacaon myös muulla liköörillä tai vaikka vahvalla mehulla. Suklaankin sijasta voit käyttää esim. halvaa, tummaa suklaata tmv.