Tästä alkoi uusi aluevaltaukseni :). Olin tähän asti tehnyt aina perinteisiä marjaisia kermatäytekakkuja, mutta löydettyäni Kinuskikissan sivut - ei enää vanhaan ole paluuta. Tosin, en kyllä aio luopua marjaisista kermakakuista, sillä ne ovat ihan oikeasti hyvin meheviä, raikkaita ja herkullisia.

Tämän kakun tein äitini 60-vuotis syntymäpäiville. Äitini on aina rakastanut marsipaania, siksi siis kokonaan marsipaanilla kuorrutettu kakku.

Kinuskikissan sivuilta eksyin kaiken kukkuraksi Confetin sivuille ja nyt olen mennyttä. Kuolaan jo useaa tuotetta leivontavalikoimista ja odotan innolla päästä kokeilemaan tarvikkeita ja välineitä käytännössä - ja eritoten sitä, minkälaisia luomuksia niillä saa aikaan. Harjoittelua se varmaan vaatii, mutta onneksi se harjoittelu saa kuitenkin usein aikaan myös herkullisia lopputulemia - vaikka ulkonäkö ei oliskaan heti alkuun kaikkein täydellisin ;).

Tähän kakkuun käytin muottina Arabian tavallista keraamista kulhoa. Tein vaalean kääretorttutaikinan Kinuskikissan reseptin mukaan - olikohan se jopa kolminkertaisena. Keraamisen kulhon sisälle laitoin reilusti kelmua, jotta koko kulho peittyi. Siihen aloin sitten rakentamaan erikokoisista pyöreistä levyistä kakkua. Täytteen tein soveltaen tätä Kinuskikissan Liljat-kakun reseptiä . Dajmia laitoin vain yhden patukan ja lisäksi valkosuklaa rouhetta. Marsipaani on kaulittu ihan marketin pötköistä. Marsipaanin alle laitoin sokerikreemin.

Kunpa olisikin ollut noita upeita tarvikkeita mitä Kinuskikissa käyttää. Tuo Liljat-kakku on kyllä henkeäsalpaavan kaunis!