2-3 kolme kananmunaa

3/4 dl tomusokeria

2,5 dl vispikermaa (FloraVispi)

1 rkl vaniljasokeria

3/4 dl hasselpähkinärouhetta

1 dl Baileys-likööriä

1 rivi Fazerin tummaa suklaata tmv.


Eroittele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Suosittelen, että valutat jokaisen valkuaisen yksi kerrallaan lasiin ja siitä sitten kulhoon, sillä jos keltuainen rikkoutuu valkuaisen joukkoon, on valkuainen käyttökelvoton (ei vaahtoudu). Näin siis turvataan se, että aikaisemmat valkuaiset eivät tärväänny.

Jotta vispilää ei tarvitse pestä ja kuivata välillä, vatkaa tässä järjestyksessä:

1. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.

2. Vatkaa sen jälkeen keskenään keltuaiset ja tomusokeri kevyesti samettiseksi vaahdoksi.

3. Lopuksi vatkaa vispikerma ja vaniljasokeria kuohkeaksi.

4. Sekoita vaahdot keskenään.

 

Rouhi suklaa sopiviksi paloiksi.

Lisää jäädykevaahtoon hasselpähkinärouhe, 1 dl Baileys likööriä ja rouhittu suklaa varovasti sekoitellen.

Kaada seos huudeltuun jäädykevuokaan ja peitä hyvin.

Laita pakkaseen väh. 4 tunniksi. Mieluiten yön yli - jos maltat.

Nauti hyvässä seurassa :).

Tästä olisi muuten ihana tehdä myös annosjäädykkeitä, jos sopivia vuokia löytyy. Silikoniset muffinssivuoatkin voisivat toimia hienosti.