Olen jostain lehdestä vuosia sitten leikannut tämän reseptin ja tehnyt tätä pannaria jo ties kuinka monta kertaa - koska se vaan on niin mielettömän hyvää. Tällä reseptillä tulee yksi piirakkavuoallinen. Mittasuhteita kasvattamalla saa helposti pellillisen maittavaa makeaa - sillä tämä tulee syödyksi! Ilman mansikoitakin tämä on taivaallista, sitten voi syödessä maustaa hilloilla ym. Koko talo täyttyy ihanasta tuoksusta ja vaellus keittiötä kohti alkaa takuuvarmasti ;)).

2,75 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria (voit laittaa reilumminkin)

1 rkl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

0,5 tl jauhettua kanelia

5 dl maitoa

2-3 kananmunaa

Pinnalle:

0,5 dl mansikkaviipaleita

2-3 rkl juoksevaa hunajaa

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää maito hyvin sekoittaen. Anna turvota n. 15 minuuttia. Lisää munat ja sekoita. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (esim. halkaisija 30 cm).

Viipaloi mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, sulata niitä hetki esim. mikrossa. Asettele mansikkaviipaleet varovasti pinnalle ja valuta hunajaa ristiin rastiin.

Paista 225 asteessa ensimmäiset 15 minuuttia. Alenna lämpötila 200 asteen ja jatka paistamista vielä 20-30 minuuttia.

Paistamisen jälkeen voit vielä ripotella päälle vanilliinisokeria ja kiillottaa kakun pintaa muutamilla hunajaraidoilla tai miksei jopa valkoisella koristemassalla. Mikäli käytössä on tuoreita marjoja voi niitäkin vielä laittaa päälle koristeeksi.

Tarjoa lämpimänä kylmän maidon tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Tämä on siiis niin hyvää, että sopii tarjottavaksi iltateestä kakkukahviin :D.