Perunasose:

n. 1,5 kg perunoita

1 iso bataatti

1 prk kermaviiliä (200g)

1 dl kevytruokakermaa (Esim. Flora 7%)

50 g voita

suolaa

ripaus sokeria

Täyte:

voita

oliiviöljyä

400g jauhelihaa (700g jos haluat lihaisamman)

120 g pekonifilettä (esim. HK)

1 sipuli

2 rkl kanaliemitiivistettä (esim. Knorr)

paprikajauhetta

mustapippuria

suolaa

1-2 dl juustoraastetta

Valmista perunamuussi. Keitä kuoritut perunat ja bataatti ylikypsiksi. Valuta suurin osa vedestä pois (voit ottaa osan varoiksi talteen). Murskaa perunat ja bataatti. Lisää joukkoon voi ja kermaviili. Vatkaa sähkövatkaimella. Lisää vatkatessa kerma. Voit lisätä kermaa/keitinvettä maun mukaan, jotta saat muussista sopivan pehmeään. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

Silppua kuorittu sipuli. Leikkaa pekonifilee pieniksi paloiksi. Paista sipulia ja pekonia keskenään pannussa voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Lisää jauheliha vähitellen ja mausta.

Voitele uunivuoka. Levitä puolet perunamuussista vuoan pohjalle. Lisää jauhelihaseos perunamuussin päälle tasaisesti ja ripottele juustoraaste jauhelihan päälle.

Lisää loput perunamuussista ja tasoita pinta kauniiksi. Jos ehdit, voit vaikka pursottaa perunamuussista koristeellisen pinnan.

Paista uunissa 200 asteessa n. 45 min - 1 h kunnes ruoka on saanut kauniin värin pintaansa.