Näistä kauraisista banaani-valkosuklaa muffineista tuli taivaallisen meheviä, joten voin lämpimästi suositella tätä reseptiä. .

Näitä tarvitset:
100 g voita
1,5 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ tl kanelia
1,5 kypsää banaania (mitä tummempia sen parempi)
¼ dl hasselpähkinärouhetta
1,5 dl maitoa
130 g valkoista suklaata (tai 65 g)
 
Vaahdota voi ja sokerit keskenään. Lisää munat samalla vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoittele joukkoon vielä kaneli, survottu banaani, hasselpähkinärouhe ja maito.
 
Paloittele suklaa isohkoiksi paloiksi. Itse käytin Pandan valkoista suklaata ja palat paloittelin n. kuuteen osaan. Puolet suklaasta sekoitin muffinitaikinaan ja puolet ripottelin paloiksi muffinien päälle.
 
Jaa taikina 12 isoon muffinivuokaan. Ripottele n. suklaapaloja muffinien päälle.
 
Paista n. 200 asteessa uunista riippuen n. 15 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat saaneet kauniin värin pintaansa.
 
Malta odottaa hetki ja nauti.

ps. voit myös halutessasi koristella muffinssit esim. kermavaahdolla, persikoilla, valkosuklaalla ja strösseleillä :)