9 isoa muffinia

 

125 g voita

1,5 dl sokeria

0,5 dl fariinisokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 munaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

6 kpl säilykepersikan puolikasta

1 dl persikan säilykelientä

(Tarvitset persikoita n. 300 g)

130 g valkoista suklaata

 

Kuorrutus:

1 prk Flora vispiä

1/2 prk vanilja tuorejuustoa (esim. Sunnuntai)

2 kpl puolikkaita säilykepersikoita

2 rkl sokeria

valkosuklaata

nomparelleja (esim. Dr. Oetker)

Vaahdota voi ja sokerit keskenään. Lisää munat. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe voi-sokeriseokseen. Kuutioi kolme persikan puolikasta ja murskaa kaksi persikanpuolikasta haarukalla. Sekoita joukkoon.

Paloittele suklaa isohkoiksi paloiksi. Itse käytin Pandan valkoista suklaata ja palat paloittelin neljään osaan. Jätä suklaasta n. 9 palaa koristeluun.  Sekoita suklaapalat muffinitaikinaan.

Jaa taikina 10 isoon muffinivuokaan ja käytä mieluiten muffinipeltiä. Viipaloi yksi persikan puolikas ohuiksi lohkoiksi ja asettele jokaisen muffinin päälle yksi lohko.

Paista n. 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin pintaansa. Anna muffinien jäähtyä.


Valmista täyte. Vispaa kerma tukevaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto joukkoon. Murskaa persikan puolikkaat ja purista ylimääräinen mehu pois.  Hienononna osa valkoisesta suklaasta ja sekoita kermaseoksen joukkoon. Lisää sokeri. Pursota täytettä muffinien päälle ja koristele esim. persikan viipaleilla, suklaalastuilla ja nomparelleilla.