Perjantainan tuli tv:stä joku kokkiohjelma, missä tehtiin erilaisia lihapullia. Mies sitä katsoessaan kuolasi ja huusi minut kirjaamaan reseptiä ylös. Ja kyllä kannatti - tuli siis aivan älyhyviä lihabulleroisia..kandee laittaa resepti talteen.

Alkuperäistä reseptiä jouduin vähän soveltamaan, kun kaikkia vaadittavia aineita en kaupasta löytänyt. Esim. parmesanjuusto oli loppu lähikaupan hyllystä ja korvasin sen Valion uutuusjuustolla, sellaisella mustaleimasta tehdyllä karkealla pasta-juustoraasteella. Ohjeen mukaan jauhelihakin piti olla 50% naudan jauhelihaa ja 50% vasikan jauhelihaa. Yllätys yllätys, vasikanjauhelihaa en saanut, joten ostin luomujauhelihaa mikä on älyttömän hyvää. Ostan sitä itseasiassa aina kun sitä on saatavilla.

Näistä "pullista" tuli malliltaan enemmänkin pihvejä, mutta se ei ruoan herkullisuuteen vaikuttanut ;).


4 palaa eilistä vaaleaa leipää

n. 1 kg jauhelihaa (esim. luomunautaa)

8 kananmunaa

nippu tuoretta lehtipersiljaa

rouhittua merisuolaa

valkopippuria

n. 100-150 g raastettua parmesania

oliiviöljyä

voita

punaviiniä (n. 2-3dl)

vehnäjauhoja

ruskeaa kastiketta


Valmista ruskea kastike. Tarvitset n. 5 dl. Voit käyttää valmiita pusseja tai tehdä itse sellaisen esim. lihafondista, suurusteesta ja kermasta.

Lihapullat:

Liota leipäpaloja hetki vedessä niin, että pehmenevät. Rutistele vesi pois.

Laita jauheliliha kulhoon ja lisää leivät, kananmunat, suola, valkopippuri, hienonnettu lehtipersilja ja parmesanjuusto. Sekoita hyvin.

Ota pieni annos taikinaa ja kypsennä se esim. mikrossa ja koemaista. Lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan.

Ota kaksi paistinpannua liedelle ja ruskea kastike siihen viereen + punaviini.

Laita lautaselle vehnäjauhoja.

Laita toiseen pannuun reilusti oliiviöljyä ja n. 25 g voita.

Taputtele jauhelihataikinasta pieniä lättäniä pullia, pyöräytä kevyesti molemmin puolin jauhoissa ja laita paistumaan voi-oliiviöljy seokseen. Paista molemmin puolin ja siirrä toiselle pannulle paistumaan. Lorauta päälle punaviiniä ja kaada kastikauhalla ruskeaa kastiketta hieman jokaiselle pihville. Anna pihvien muhia punaviinikastikeseoksessa sillä aikaa kun teet uusia pihvejä paistumaan toiselle pannulle. Käännä kastikkeessa olevat pihvit vielä kertaalleen ja siirrä ne vuokaan odottamaan muita.

Pannut kannattaa puhdistaa puolessa välissä paistamista ja rasvat vaihtaa kertaalleen uusiin.

Nauti ja lumoudu.