Risotto a la pollo – kanarisotto

 

Tarvitset:

voita

oliiviöljyä

450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita (Pirkka)

3 dl Risottoriisiä esim. Pirkka

n.8 dl vettä

2 kanaliemikuutiota

loraus valkoviiniä

1-2 sipulia

pippurirouhetta

rouhittua merisuolaa

ripaus basilikaa

ripaus sokeria

n. 1 dl parmesan raastetta Parmiano Reggiano (Pirkka)

Ota broilerinfileesuikaleet huoneenlämpöön n. tuntia ennen paistamista tai lämmitä niitä kevyesti hetki mikrossa. Paista suikaleet voin ja oliiviöljyn sekoituksessa pienissä erissä. Rouhi päälle mustapippuri- ja merisuolarouhetta ja lorauta hieman kanafondia. Laita sivuun siksi aikaa kun valmistat risoton.

Sulata voi kattilassa ja kuullota risottoriisiä siinä hetki ja lisää joukkoon silputtu sipuli. Jatka kuulottamista vielä jonkin aikaa niin, että riisistä tulee kuulasta. Keitä vesi ja sekoita liemikuutiot veteen. Lisää kanalientä pikkuhiljaa riisin joukkoon koko ajan samalla sekoitellen.

Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja huumannu tuoksusta. Kokki voi samalla kaataa viiniä myös omaan lasiinsa ;). Nesteen imeyttämisen loppuvaiheessa koemaista riisiä ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Sekoittele kanasuikaleet joukkoon. Anna muhia hetki.

Raasta Parmesan pehmeäksi raasteeksi ja sekoita risoton joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa, mustapippurirouhetta ja ripaus sokeria sekä basilikaa ja kenties vielä kanafondia.

Kaada risotto tarjoiluastiaan ja raasta vielä päälle parmesania.
Bon appetit!