Jouluperinteisiini kuuluu leipoa joululahjaksi nyt 90 v kummitädilleni kuivakakku. Tänä vuonna päätin kokeilla viikunakakkua. Tästä kakusta on pakko varmaan "varastaa" pieni palanen kokinpalkkaa maistiaisiksi - tai vaihtoehtoisesti on leivottava itselle oma kakku :). 

Tarvitset:

200g kuivattuja viikunoita

2 dl vettä

200 g voita

1,5dl fariinisokeria

1 dl sokeria

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja 

1 tl leivinjauhetta

1tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

1/2 dl hasselpähkinärouhetta

0,75 dl ranskankermaa

mausteita maun mukaan. Itse laitoin vähän reilummin kanelia, hyppysellisiä maustepippuria ja neilikkaa. Olisin laittanut myös pomeranssinkuorta, mutta sitä ei kaapista löytynyt.

1. Leikkaa viikunat puolikkaiksi ja keitä vedessä miedolla lämmöllä kannen alla pehmeiksi.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. 

3. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten ja sekoita joukkoon ranskankerma.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-muna seokseen. Sekoita.

5. Silppua pehmeät viikunat taloussaksilla pieniksi paloiksi ja sekoita viikunat taikinaan.

6. Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka. Laita seos vuokaan ja paista n. 175 asteessa n. tunti. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla.

7. Kumoa hieman jäähtyneenä ja säilytä mieluiten viileässä.