Hurahdan helposti moniin asioihin ;) ja tänä uutena vuotena ystäväni sai minut hurahtamaan superfoodiin ja niin kuin minä sitä kutsun - terveysintoiluun. No, ei ehkä kyse ole ihan tyhjänpäiväisestä hurahduksesta sillä ihan oikeasti uskon (kukapa ei), että sillä on merkitystä mitä syömme ja saamamme ravinto pitää sisällään. Uskon, että iho-ongelmat tulevat sisältä päin ja myös oma jaksamisen yksi tärkeä tekiä on se mitä syö - liikunnan lisäksi.

Olen nyt viime aikoina ostanut yhä enemmän ja enemmän luomutuotteita sekä kiinnittänyt myös huomioita elintarvikkeiden ravintoarvoihin.

Ensimmäinen, voisinko sanoa, tämän kaiken perusta, on vehnänoras. Ravintoarvoltaan huikea ilmestys. Sitä voi ostaa kauppojen vihannesosastoilta, joko erikseen pakattuna tai sitten ruukussa. Tuore vehnänoras on kätevä käyttää esim. juomissa.

Itse teen nykyään perheellemme lähes joka ilta "terveysjuomaa". Tämä terveysjuoma sisältää paljon marjoja, puoli punttia vehnänorasta, vaihdellen hedelmiä mutta lähes aina banaania, luonnon jogurttia/maitoa/vettä/tuoremehua, kaurahiutaleita, leseitä, pellavansiemenrouhetta.. Saatanpa heittää mukaan vielä vähän Goji-marjoja. Pakastemarjat ovat tietysti aina kotimaisia ja muut mahdollisuuksien mukaan luomua. Ja tämä juoma maistuu kaikille on suosittu iltapala perheessämme!!

Ensimmäiset superfoodostokseni tilasin Fitnessfirst-verkkokaupasta. Tilasin luomu vehnänorasjauhetta ja Goji-marjoja sekä luomu kuorimattomia manteleita. Ravintoarvoista saa lisää tietoa linkkien kautta.

Tässä kuvassa muutamia "terveysostoksiani". Quinoa on ehdoton suosikki - syön sitä mielummin kuin riisiä. Aivan ihanaaaa. Goji-marjoja pitäisi syödä päivässä kourallinen - se menee helposti napostellen. Mantelit tekevät hyvää iholle ja niitäkin voi syödä päivässä pienen kourallisen ja vielä hyvällä omalla tunnolla! Luomu tomaattimurska maistuu aivan ihanan puhtaalle ja sitä saa myös kuorittuina kokonaisina tomaatteina eikä ole mielestäni kallista. Nämä Gogreen -tuotteet ja tuon tomaattimurskan olen ostanut Prismasta. Prismassa on mielestäni kohtuu hyvä valkoima luomutuotteita. Luomuperunat ovat muuten myös aivan ihania ja hedelmät - niissä on ihan toinen maku kuin ei luomusellaisissa. Suosittelen siis kokeilemaan, mikäli et vielä ole sitä tehnyt.