Mummi ja pappa oli ihan just tulossa kylään ja oli äkkiä keksittävä jotain kahvin kyytipojaksi.

Pyöräytin näitä herkkuja, alkuperäiseltä reseptiltään "Toffeiset suklaamuffinit". Mutta kun Dumleja ei löytynyt kaapista, käytin Pätkispaloja. Kaakaota laitoin vähemmän ja lisäksi tuota valkosuklaata. Ja lopuksi vielä pikakoristelu.

Herkullisia näistä tuli ja susupalat maistuivat ihanan minttuisilta ja rapsakoilta. Valkosuklaa kruunasi makuelämyksen.

Näitähän voisi taiteilla ihan millä vaan herkuilla. Esim. joulusta jääneitä konvehteja voisi hyvin piilottaa muffinssin sisään ;). Ja mikä vielä hauskempaa, jos jokaisen muffinin sisältä löytyisi erilainen kohvehti - niitähän pitäisi sitten kaikkia maistaa..

Näitä tarvitset:

150 g voita tai margariinia

1,5 dl maitoa

3 kananmunaa

2,25 dl sokeria (mieluiten hienoa)

3,75 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kaakaojauhdetta

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoa

pussillinen pätkispaloja 

pandan valkoista suklaata

koristeluun esim. sokerikuorrutetta ja D'Oetkerin nomparelleja

 

1. Sulata margariini ja lisää joukkoon maito. Kuumenna höyryäväksi - älä keitä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat jauhot keskenään kulhossa.

4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja rasva-maitoseosta. Lisää jauhoseos siivilän läpi.

5. Laita muffinssivuoat pellille. Jos käytät paperisia muffinssivuokia, säilyttävät ne parhaiten muotonsa kun paistat ne muffinssipellillä. 

6. Laita jokaisen muffinssivuoan pohjalle pätkispala. Lusikoi päälle taikinaa - älä täytä vuokaa kuitenkaan aivan täyteen vaan jätä hieman kohoamisvaraa. Laita lopuksi vielä valkosuklaan pala päällimmäiseksi.

7. Paista muffinsseja noin 10 minuuttia 200-225 asteessa.

8.  Koristele jäähtyneet muffinssit haluamallasi tavalla.