Rakastan graavilohta ja kaupasta ostettuna se on mielestäni aivan törkyhintaista - etenkin kun vertaa siihen, kuinka helppoa sen tekeminen on.

Hyvin paahdettu ruisleipä, ripaus Oivariinia, viipale graavilohta ja hieman valkosipulipippuriseosta päälle. Avot - taivaallista :)!

Tarvitset:

lohta (valitse itsellesi sopivan kokoinen pala, mieluiten fileen keskeltä tai paksummasta päästä)

merisuolaa

ripaus ruokosokeria

kuivattua tilliä

1. Pyyhi filee siistiksi talouspaperilla ja leikkaa mahd. rasvaevä pois, jotta saat siistin palasen. Nypi ruodot ruotopihdeillä - esim. Fiskarsin pihdit ovat aivan loistavat! (pinsetitkin muuten käy)

2. Aseta filee sopivaan kannelliseen rasiaan. Ripottele koko fileelle merisuolaa kevyen tasaisesti - älä kuitenkaan laita liian paksua kerrosta ettei tule tönkkösuolattua lohta. Eli sellainen kevyt ripottelu niin, että kalaa kuitenkin näkyy suolan alta (kts. kuva)

3. Lisää ripsaus sokeria (ei välttämätöntä) ja hieman tilliä. (Nämä mausteet ovat siis ihan valinnaisia, välillä itsekin laitan vain ja ainoastaan suolaa. Myös joskus Rosépippuri antaa mukavan säväyksen ja joskus voi myös maustaa esim. sinapilla.)

 

4. Laita rasian kansi kiinni ja siirrä lohi jääkaappiin maustumaan n. 1 vrk.

5. Ota filee rasiasta ja pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa terävällä veitsellä viistosti, fileen kapeammasta päästä alkaen, ohuita viipaleita puhtaaseen rasiaan tai tarjoilulautaselle.

Herkuttele esim. hyvin paahdetun ruisleivän kera!

Tässä vielä kuva mainostamistani Fiskarin ruotopihdeistä: