Edelliseltä päivältä jäi aika paljon pastaa yli ja piti äkkiä tehdä jotain nopeaa ruokaa. Tämä on juuri sellainen ja vielä kaiken lisäksi todella hyvää.

Ruoan kyytipoikana maistui erinomaisesti puolikuiva, hedelmäinen Cono Sur -valkoviini. Tämä viini kuuluu Alkon tilausvalikoimaan, mutta sitä oli hyllyssä tarjolla (Gewürztraminer/Bio-Bio Valley, wine of Chile). Niin kesäistä ja niin hyvää. Pitää varmaan vielä hakea pari pulloa lisää..;)

Tarvitset:

avokadoöljyä

1 dl purjosilppua

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

1 dl kookosmaito

1/2 dl valkoviiniä

1/2 dl vettä

1 prk Creme Bonjour katkaraputuorejuustoa

tilliä, mustapippuria, sitruunapippuria

n. 200 g katkarapuja (esim. Pirkka)

Lisäksi: Parmesania ja minced hot chiliä

Keitettyä pastaa.

1. Kuullota purjoa ja valkosipulia avokadoöljyssä pannulla. Lisää kookosmaito, valkoviini ja vesi ja kuumenna.

2. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Hauduta.

3. Lisää hieman sulaneet katkaravut kastikkeeseen. Kuumenna - älä keitä.

4. Sekoita kastike pastan joukkoon. Ripottele päälle parmesan raastetta ja lisää pieni nokare minced hot chiliä.

5. Nauti yhdessä esim. Cono Sur Gewürztraminer-valkoviinin kanssa.