Kinoa on kyllä aivan ihastuttava tuttavuus. Gogreen Kinoa pakkauksessa on resepti, mikä on kyllä mainitsemisen arvoinen. Olen sitä nyt pari kertaa kokannut ja - se on erinomaista ;).

Käy lisäkkeeksi lihapullille, kalalle, lihalle tai ihan sellaisenaan! Alkuperäiseen reseptiin lisäsin vielä korianteria, sillä mielestäni se sopii tähän täydellisesti..

4 annosta

1 dl kinoaa

2 dl vettä

2 tomaattia

1/2 punasipulia

1 rkl hienonnettua chiliä

1 dl ananaspaloja

oliiviöljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippuria

Tuoretta korianteria

1. Huuhtele kinoa kuumalla vedellä ja lisää se kiehuvaan (2dl) veteen. Keitä kypsäksi. Lisää tarpeen mukaan vettä.

2. Paloittele tomaatit, hienonna sipuli ja chili. Jos käytät tuoretta ananasta, paloittele myös se pieniksi paloiksi.

3. Jäähdytä keitetty kinoa ja sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Lisää valkoviinietikka, oliiviöljy, rouhittu merisuola ja pippuri. Silppua joukkoon korianteria. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

4. Tarjoa lisäkkeenä tai sellaisenaan :)

Lisää tietoa Kinoasta: Gogreen/Kvinoa