Lehtiä pois keräessäni löysin Yhteishyvän 2.11.2010 Ruoka-liitteen ja siitä bongasin nämä skonssit. Vähän niitä tuunailin omaan makuuni mutta perusperiaate pysyi samana. Hyviä näistä tuli ja oli ihanan helppoja tehdä. Eikös näytäkin ihan siltä kuin tämä skonssi hymyilisi sinulle :).

10-12 kpl

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tattarihiutaleita

1/2 dl kaurahiutaleita

1/2 rkl vehnänleseitä

1/2 rkl auringonkukansiemeniä

1 tl leivinjauhetta

1 rkl pizzamaustetta

1 tl suolaa

50 g voita

1 rkl hunajaa

2, 25 dl maitoa

1,5 dl emmental-juustoraastetta

3 rkl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja

n. 7 kpl kivetöntä oliivia pilkottuna (tai maun mukaan)

(juustoa pinnalle)

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi voi seokseen. Lisää hunaja.

2. Vatkaa maito hyvin joukkoon.

3. Lisää juustoraaste, tomaatti ja oliivit. Sekoita.

4. Annostele taikinaa muffinssivuokiin (itse käytin Brunon Italian leivosvuokia). Nämä eivät kohoa kuin vähän joten voit annostella aika täyteen.

 

5. Paista n. 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20-30 minuuttia.

6. Voit jo heti aluksi tai paistamisen puolessa välissä lisätä juustoa skonssien pinnalle. Itse höyläsin juustosta viipaleita ja leikkasin niistä tähden mallisia paloja piparkakkumuotteina.

7. Tarjoa mieluiten uunituoreena.