Kreikkalaisten lihapullien resepti taisi olla viimeisimmässä Stockmannin Exclusive -lehdessä. Koska lehti oli jo johonkin kadonnut, jouduin ulkomuistista taikomaan oman versioni lihapullista - ja kyllä tuli hyviä. Raaka-aineet antoivat kivan säväyksen - eipä olisi itselleni tullut mieleen laittaa esim. riisiä lihapullataikinaan, saatika raastettua sitruunan kuorta. Myös tuo uusi tuttavuus - tölkkisäilötyt kirsikkatomaatit - oli kerrassaan ihastuttava! Prismassa niitä myytiin muiden tomaattimurskien rinnalla eikä hintakaan ollut normia kalliimpi. Kyse on italialaisesta säilykkeestä "Mutti, Pomodorini di Collina".

4 annosta

Lihapullataikina

400g luomunaudan jauhelihaa (tai lampaan)

1 dl keitettyä riisiä

1 keskikokoinen tai 1,5 pienempää punasipulia

2 valkosipulin kynttä

1/2 dl tuoretta minttua

1/2 dl tuoretta oreganoa

1 raastettu luomusitruuna

1 muna

suolaa, pippuria

Paistamiseen: öljyä ja voita

Kastikkeeseen:

1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (400g)

ripaus sokeria

suolaa, pippuria ja tuoretta oreganoa

1. Keitä riisi. Keitä sitä samalla sen verran, että riittää ruokailijoille myös lihapullien lisäkkeenä. Itse keitin sekaisin tavallista pitkäjyväistä riisiä ja pika täysjyväriisiä.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi.

3. Laita kirsikkatomaatit kattilaan ja puolet kuullotetusta sipulisilpusta niiden joukkoon. Jätä miedolle lämmölle muhimaan. Lisää ripsaus rouhittua pippuriseosta, merisuolaa ja sokeria. Lisää myöhemmin hieman tuoretta oreganoa joukkoon.

4. Valmista lihapullataikina. Laita jauheliha kulhoon. Silppua yritit ja raasta sitruuna ja sekoita jauhelihaan. Lisää loput kuullotetusta sipulisilpusta. Rouhi joukkoon pippuria ja merisuolaa ja sekoita joukkoon myös 1 dl keitettyä riisiä ja lopuksi muna. Sekoittele hyvin sekaisin.

5. Laita pannulle öljyä ja kunnon köntti voita. Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista ne maltillisella lämmöllä voi-öljyseoksessa ruskeiksi. Kun lihapullat ovat saaneet väriä, laita ne jatkokypsymään tomaattikastikkeen joukkoon ja jatka lihapullien paistamista. Kun viimeinen erä lihapullia on pannulla ja ruskistettu, kaada tomaattikastike muiden lihapullien kera pannulle ja sekoita varovasti. Anna muhia vielä hetki.

Tarjoa keittämäsi riisin ja hyvän punaviinin kera!! Kerrassaan taivaallista :)!