Tämä on siis varmaan ihan perinteinen ruskea jauhelihakastike, mutta kutsun sitä Mummin murukastikkeeksi, sillä mummini sitä aina teki ja osasi sen tehdä juuri oikealla tavalla. Mummin taikana olis sekoittaa murukastikkeen joukkoon vielä yksi hienoksi raastettu porkkana, mikä teki siitä kastikkeesta omanlaisensa.

No, meidän kotona en voi sitä porkkanaa - ainakaan vielä - lisätä kastikkeen joukkoon, sillä lapset eivät tykkää :(. Porkkanat ovatkin sitten raasteena erikseen - ja aina käsin pehmeäksi raastettuja.

 

Tarvitset:

öljyä paistamiseen

n. 400-500 g paistijauhelihaa

1 keskikokoinen sipuli

1/2 dl vehnäjauhoja

2,5 dl vettä

2 dl maitoa

soijaa, ketsuppia, sinappia, fondia, valkopippuria

(1 hienoksi raastettu porkkana)

1. Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista samalla tehokkaasti murustaen kypsäksi. (tämä vaihe on tärkeä jos haluaa kunnon murukastikkeen. Tässä epäonnistuin tällä kertaa kun en ehtinyt paistovaiheessa tarpeeksi hellan vieressä seisoa..)

2. Ripottele vehnäjauhot pinnalle ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää vesi ja jatka sekoittelua. Lisää maito. Anna kypsyä välillä sekoitellen n. 10 minuuttia.

3. Mausta kastike ja koemaista ja jatka maustamista kunnes maku on täydellinen.

(4. Sekoita joukkoon hienoksi raastettu porkkana)

Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden ja porkkanaraasteen kera.