Tämän ohjeen olen joskus aikoinaan leikannut leikekirjaani, enkä tiedä mistä se on kotoisin. Tämä on kuitenkin yksi lemppareistani ja muunneltavissa moneen suuntaan. Antaa hieman vaihtelua normi makaroonilaatikoon ja lasagneen - tämähän on tavallaan sekoitus noista kahdesta ;)

 

8 dl Penne-pastaa (itselläni ei ollut, joten käytin Spirali-pastaa

Valkokastike:

2 rkl öljyä (voin kanssa tulee parempaa)

1/2 dl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

1 tl suolaa

1 dl juustoraastetta

2 munaa

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

1 iso sipuli

1 tlk (400g) tomaattimurskaa

1 tl suolaa

3/4 tl mustapippuria

2 tl rosmariinia (itse laitoin tällä kertaa Pizzamaustetta, kun yksi lapsista vieroksuu Rosmariinin makua)

Väliin ja päälle yht. 2dl juustoraastetta


1. Valmista valkokastike. Lämmitä maito. Kuumenna öljy kattilassa ja sekoittele joukkoon jauhot. Lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua n. 5 minuuttia samalla hämmennellen.

2. Laita pasta kiehumaan veteen. Ripauta joukkoon vähän suolaa.

3. Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna porista hetken aikaa.

4. Valuta kypsä pasta ja laita puolet siitä voideltuun vuokaan. Ripottele pastan päälle 1 dl juustoraastetta. Kaada päälle jauhelihaseos kokonaisuudessaan. Lisää loput pastasta jauhelihan päälle.

5. Sekoita kananmunat jäähtyneeseen valkokastikkeeseen hyvin vatkaten. Kaada valkokastike vuoan päälimmäiseksi kerrokseksi ja ripottele pinnalle vielä 1 dl juustoraastetta.

6. Paista 200 asteessa n. 30 min.