Blogista toiseen tuntuu, että bloggaajat ovat mestarivalokuvaajia. Jotenkin nämä minun kuvani aina ontuvat. Johtunee varmaan valoituksesta. Pitäisi varmaan ryhdistäytyä sillä saralla. No, eiköhän tähänkin päde se, että harjoitus tekee mestarin - kuten kaikkeen leivontaankin ja ruuanlaittoon :).

Tästä keitosta tuli aivan ihanaa. Se soveltuu täydellisesti näiden pakkaspäivien lämmittäjäksi ja vaikka flunssaisen lohduksi. Tämä keitto sopisi myös ihanteellisesti alkuruoaksi pienemmällä annoskoolla!

 

2 isoa annosta

5 porkkanaa

1 salottisipuli

1 pienehkö palsternakka

1/2 bataatti

1 valkosipulin kynsi

avokadoöljyä

3 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1/2 tl kurkumaa

1/4 tl ruokokidesokeria

165 ml kookosmaitoa (light esim. Blue Dragon)

pari tippaa tabascoa tai ripaus chiliä

2 palaa vuohenmaitojuustoa

1 tl pestoa (tai pinaattia, pippuria, suolaa ja avokadoöljyä)


1. Kuori ja paloittele vihannekset. Paista niitä kevysti ruskistaen pannulla avokadoöljyssä. Lisää vesi ja liemikuutio pannulle ja anna poreilla kunnes vihannekset ovat lähes pehmeitä. (en käyttänyt kantta, joten lientä haihtui aika lailla. Kääntele vihanneksia välillä jotta kypsyvät tasaisesti)

2. Kaada vesi-vihannesseos kattilaan. Soseuta sauvavatkaimella pehmeäksi. Lisää kookosmaito ja mausta kurkumalla sekä tabascolla.

3. Koristele annokset esim. vuohenjuustorenkailla ja ripauksella pestoa. (Huom! Jos vuohenjuustossasi on se valkoinen kuori, poista se)

Vinkki: Vuohenjuuston kera voit myös paistaa keiton kyytipojaksi tuoretta pinaattia. Joukkoon ripaus suolaa ja pippurisekoitusta sekä loraus avokadoöljyä. Asettele pinaatin palat keiton päälle. Herkullista ja ravintorikasta.