Näistä lätyistä tuli ihan älyhyviä!

Jos joku perheestä ei tykkää pekonista, voi osalle paistaa hyvin pekonilättyjä ja osalle ilman :).

Helppo lounas ja mukavaa vaihtelua tavallisiin pinaattilättyihin!

Tarvitset:

170 g Amerikan pekonia (puoli pakettiakin riittää, riippuen siitä paljonko haluat pekonia laittaa)

5 dl maitoa

1 dl ruisjauhoja

1,5 dl sämpyläjauhoja

1 rkl vehnälesettä

0,5-1 dl pinaattisosetta

0,5-1 tl suolaa

loraus hunajaa

2 munaa

paistorasvaa esim. Flora Culinessea

1. Sekoita jauhot ja leseet maidon joukkoon turpoamaan ja lisää suola sekä hunaja.

2. Paista pekonit. Parhaita niistä tulee kun paistaa hiljalleen keskilämmöllä valurautapannulla. Rasva sulaa hyvin ja pekonista tulee rapeaa. Kääntele. Nosta rapeat pekonit talouspaperille valumaan ja paloittele saksilla paloiksi.

3. Lisää jauho-maitoseokseen kananmunat ja pinaattisose hyvin sekoittaen.

4. Laita rasvaa pannulle ja lorauta kauhallinen taikinaa pannulle. Paista hetki ja laita lätyn pinnalle pekonin paloja makusi mukaan. Käännä lätty ja paista kypsäksi. (Lättyjen paras paistolämpötila on n. keskilämpö esim. asteikolla 1-10 paras lämpötila on 6)

5. Nauti haluamasi lisukkeen kera.