Ystävänpäivän kunniaksi kokeiluun meni nyt uusista vuoista nro 2. Pienet sydänmuotit.

Sain tyttäreltäni eilen tilauksen tehdä Suklaafondantteja ja minähän en kauaan tilauksen toteutuksen suhteen aikaillut. Oli meinaa aika miellyttävä tilaus!! Ja herttileijaa näistä tuli ihan sairaan hyviä..

Googletin Suklaafondantia ja päätin kokeilla tehdä niitä tämän reseptin avulla hieman suhteita muokaten.

70 g voita
75 g eli 1/2 levyä Pandan tummaa suklaata (45 %)
1/2 dl vehnäjauhoa
2 munaa (isoa)
1 dl sokeria
valkoista suklaata (Lidlistä saa tosi kivaa valkoista suklaata. Palat ovat sopivan pieniä: Bellarom)

1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Itse yleensä kiehautan veden ensiksi kattilassa ja sammutan lieden. Sitten asetan metallikulhon kattilaan ja lisään siihen suklaan. Lämpö riittää pitkään eikä ole vaaraa että nousee liian kuumaksi - sillä vesihauteessakin saa suklaan palamaan pohjaan. Tosin tässä käytetään myös voita, joten vaara ei ole niin suuri ;).

2. Vaahdota sokeri ja munat oikein jämäkäksi vaahdoksi.

3. Lisää sokeri-munavaahtoon vehnäjauho siivilän läpi. Kääntele nuolijalla jauhot seokseen. Lisää suklaaseos joukkoon varovastin kääntelyä jatkaen.

4. Voitele fondant-vuoat ja lusikoi (käytin pientä kauhaa) seos vuokiin. Jätä kohoamisvaraa.

5. Paina jokaiseen vuokaan yksi pala valkosuklaata.

6. Paista n. 8-10 minuuttia 180 asteessa. (paistoaika riippu annoskoosta). 

7. Jäähdytä fondantteja hetki. Jos käytät muottilevyä, kuten minä käytin, ota levyn kokoinen astia tai leivinpaperikin käy ja ripottele siihen tomusokeria. Kumoa kakut varovasti tomusokerin päälle. Nostele ne paistinlastalla tarjoiluastioihin samalla ympäri kääntäen. Tarjoa esim. vaniljakermajäätelön kanssa. Voit koristella lautasta myös tuoreilla marjoilla tmv. ihanuuksilla.

8. Nauti hyvässä seurassa tai yksin - jokaisesta lusikallisesta erikseen..ja nämähän ovat pieniä joten niitä voi syödä useammankin ;))