Mahtavaa - löysin luomunaudan lihasuikaleita (Tammisen) paikallisesta Cittarista ja pakkohan niitä oli heti pari pakettia napata mukaan ja testata. Ilokseni myös löysin leikkelehyllystä Pirkka Luomu -meetvurstia. Jee, hienoa kun Luomu-elintarvikkeiden tarjoama laajenee :). 

Tämä pata on helppo ja nopea valmistaa ja tästä tulee täydellisen ja täyteläisen makuista. Nam! Tarjoa vaikka hyvien luomuperunoiden kera tai perunamuussin kanssa. Lisäkkeenä meillä tarjottiin suikaloitua punaista paprikaa ja minitomaatteja. Tästä ruoasta tuli hitti, kaikki tykkäsivät!

Tarvitset:

800g Tammisen luomunaudan lihasuikaleita (2 pkt)

paistorasvaa

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl luomu ruokakermaa

pieni pala pippuroitua tuorejuustoa (esim. mustapekka 1/3 osa, tai 2,5 cm viipale Bukon Pfeffer-juustoa)

1 pieni sipuli tai esim. 1 banaanisalottisipuli

avokadoöljyä

1 valkosipulinkynsi

1/2 rkl vasikanfondia

merisuolaa

2,5 dl vettä

1/2 rkl sinappia

1/2 rkl tomaattipyrettä

1 tl soijaa

ripaus valkopippuria

ripaus maustepippuria

10-20 tuoretta pientä herkkusientä (maun mukaan)

1. Ota lihasuikaleet lämpimään ainakin tuntia ennen paistamista.

2. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja laita pannuun rasvaa. Paista suikaleet pienissä erissä pannulla ja siirrä aina ruskistamisen jälkeen pataan odottamaan. Ripsauttele välillä merisuolaa pippurimyllistä kypsennettyjen suikaleiden päälle. Lopuksi kääntele suikaleiden joukkoon vehnäjauhot.

3. Kuullota sipulisilppu avokadoöljyssä. Lisää sipulit pataan ja sekoita. Lisää ruokakerma, tuorejuusto, vesi ja makua antavat aineet. Lisää myös pestyt herkkusienet. Kiehuta hetki, jotta vehnäjauhot kypsenee.

4. Hauduta n. 30 min kunnes herkkusienet ovat kutistuneet ja kastike tummunut herkullisen näköiseksi. 

5. Hauduttamisen aikana voit keittää perunat ja valmistaa lisäkkeet.