Ostamani savusiika jäikin tarjoamatta ruoaksi ja jotain siitä piti silti tehdä. Googletin savusiikapiirakan reseptiä ja sellainen ilokseni löytyikin Kinuskikissan sivuilta. Tein piirakan lähes täysin Kinuskin ohjeen mukaan ja loistavaahan siitä tuli! Erityisen ihastunut olen tuohon pohjaan. Se oli jo leivontavaiheessakin aivan ihanasti käsiteltävää ja satumaisen pehmeää. Kiitokset siis Kinuskikissalle :). 

Tässä Kinuskikissan resepti: (omat muutokseni ja kommenttini kursiivina alkup. reseptin joukossa)

 Pohja:
1 ps (100-105 g) perunasosejauhetta
1 ½ dl piimää
1 ½ dl öljyä
1 dl kauraleseitä (minä käytin vehnäleseitä)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
2 sipulia (käytin punasipulia)
250 g savusiikaa (kokonaisena ostettu kala n. 700 g) 
1 nippu tilliä
2 dl ruokakermaa
200 g ranskankermaa (käytin 150g)
200 g raejuustoa
1 ½ dl juustoraastetta
3 munaa
mustapippuria (reilusti)

lisäksi laitoin joukkoon myös n. 2 tl sitruunamehua

ja pinnalle puolitin muutaman kirsikkatomaatin koristeeksi.

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään. Lisää öljy. Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa. Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm - minä käytin 30cm vuokaa). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli. Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua. Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois. Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. (minä paistoin 50 min.)