Meidän perheessä aloitettiin pääsiäisen vietto jo viime viikonloppuna, joten siksi jo yksi pääsiäistorttu on pyöräytetty :). Olen pitkään haaveillut "unelmatortusta", jota aikoinaan tein banaanista ja muistaakseni jostain viri-vaahdosta. Uskoisin, että tämä BlåBandin valkosuklaa-nougatmousse on aika samankaltaista. Tässä kääretortussa on siis käytetty täytteenä banaania ja juuri tuota nougatvaahtoa. Hyvää tuli! Ja tuo banaanimassakin sopi kakkuun hyvin!

Kääretorttu:

  • 4 munaa
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
Kostutus: 1 dl maitoa + 1 rkl sokeria
 
Täyte:
3 banaania+1rkl sitruunamehua
1 pkt (2 pussia) BlåBandin valkosuklaa-nougatmoussea ohjeen mukaan valmistettuna
 
Koristelu:
1 pkt banaanimassaa (250g)
Flora vispicreme (2,5 dl)+ 1 rkl sokeria
koristeita
  1. Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja ripottele siivilän läpi jauhon joukkoon varovasti käännellen.
  3. Levitä vaahto reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista n. 175 asteessa n. 15-20 min.
  4. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten sokeroidulle leivin/voipaperille.
  5. Sekoita maito ja sokeri keskenään ja kostuta pohja tasaisesti. 
  6. Muhenna haarukalla banaanit ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Levitä banaanit tasaisesti pohjan päälle.
  7. Vaahdota valkosuklaanougat ohjeen mukaisesti maidon kanssa ja levitä banaanin päälle.
  8. Rullaa kääretorttu voipaperia apuna käyttäen tiukaksi rullaksi. Täytettä on paljon ja niin kuuluukin eikä haittaa jos paketista ei tule "ihan eheä". Anna levähtää hetki tiukkana kääryleenä voipaperin sisällä.
  9. Vaahdota vispicreme sokerin kanssa ja levitä sitä tasaisesti kääretortun pintaan. Jätä osa kermasta kakun koristeluun.
  10. Kauli banaanimassa ohueksi levyksi hieman tomusokeria apuna käyttäen ja laske se varovasti kääryleen päälle. Tasoita reunat ja piilota ne tortun alle. 
  11. Koristele haluamallasi tavalla.
  12. Tarjoa ja nauti!!