Tämä kakku on kyllä kaikkea muuta kuin "kuiva"kakku ;).. Nämä banaanisuklaakakut ovat kyllä ihan mun lemppareita, säilyvät pitkään, voi tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia ja eivät myöskään mene huonoksi pakkasessa. Kätevää on esim. leikata kakusta valmiita annospaloja ja pakastaa - sitten voi sulattaa aina palasia tarpeen mukaan kaffen seuraksi :).

Tässä taas yksi versio banaanisuklaakakustani. Vaihtelevuutta saat esim. käyttämällä tavallisen maitosuklaan tilalla muita suklaita, konvehteja, rakeita tmv.

Tarvitset:

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g sulatettua voita
  • 3 banaania (mieluiten jo vähän tummuneita)
  • 1 kermaviili
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 maustemitta neilikkaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 100 g suklaata (esim. Fazerin sininen)

Pinnalle:

  • n. 50 g sulatettua valkoista suklaata + 1 rkl ruokaöljyä
  • esim. Wienernougat crushia + D'Oetkerin nomparelleja

Vuoan voiteluun rasvaa ja korppujauhoja (jos käytät silikonivuokaa - pelkkä jauho riittää)

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini, haarukalla muhennetut banaanit ja kermaviili.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon varovasti sekoitellen. 

3. Paloittele suklaa veitsellä rouheiksi paloiksi ja sekoita joukkoon.

4. Voitele ja jauhota vuoka. 

5. Paista 200 asteessa kiertoilmassa n. 45 minuuttia. (Pidempi paistoaika jos sinulla ei ole kiertoilmauunia)

6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla ja sekoita öljy joukkoon. Ripottele pinnalle Wiener Nougat Crushia ja nomparelleja.