Tästä vadelmatäytekakusta taisi tulla yksi onnistuneimmista kakuistani makunsa ja koostumuksensa puolesta. Ulkonäkö olisi tosin voinut olla parempi..

Kakusta riittää noin 30 henkilölle sopiva palanen. Eli jos tarjolla on paljon muutakin ei täytekakkua yleensä mene niin kauheasti. Meillä oli vieraita yli 30, josta osa lapsia, ja kakku riitti hyvin. Jäi vain muutama annos yli.

 

Kakkupohja:

  • 8 kananmunaa
  • 4 dl hienoa sokeria
  • 2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vanilliinisokeria/vaniljasokeria
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi esim. puuhaarukalla varovasti käännellen.
  3. Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa ja jaa taikina niihin. Paista uunissa n. 175 asteessa kunnes ovat kypsiä. (Kätevää on käyttää "kakkutikkua" eli puista tikkua, johon tarttuu taikinaa mikäli kakku ei ole vielä valmis.)
  4. Anna kakkupohjien jäähtyä rauhassa. Halkaise molemmat pohjat veitsellä tasaisiksi. Sinulla on siis 4 täytekakkupohjaa, jolloin täytettä tulee kolme kerrosta.

Kostutus:

  • 1,75 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  1. Liuota sokeri veteen ja sekoita joukkoon sitruuna. (laita esim. ensin vähän kuumaa vettä mittaan ja liota sokeri siihen - liukenee nopeammin - ja lisää sitten loput vedet kylmänä)
  2. Kostuta kakkupohja aina ennen täyttöä kevyesti. Kätevä on käyttää esim. pullasutia tai silikonista sutia.

Täyte:

  • 1 litra tuoreita vadelmia+1/2 dl sokeria (voit käyttää myös pakastevadelmia ja muista, jos käytät ulkomaisia pitää ne aina ensi kuumentaa. Jäähdytä ne kuumentamisen jälkeen. Pakastevadelmista irtoaa myös enemmän nestettä joten voit kostuttaa kakun kevyemmin.)
  • 3 kypsää banaania+1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl vispikermaa+ 1 vaniljarahka (Valio)+2 rkl sokeria
  1. Laita ensimmäinen kakkupohja kakkulautaselle ja kostuta se.
  2. Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon 1 rkl sitruunamehua.
  3. Levitä 1/3 banaaniseoksesta kakun pinnalle.
  4. Sekoita vadelmat ja sokeri keskenään ja levitä 1/3 vadelmaseoksesta banaanien päälle.
  5. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka sekä sokeri. Levitä 1/3 seosta vadelmien päälle.
  6. Nosta toinen pohjakerros täytteen päälle ja kostuta se. Jatka täyttämistä samaan malliin. Muista kostuttaa myös ylin kerros. (jos kerma-rahkaseosta jää yli, voit levittää loput kakun pinnalle)

Pinnalle:

  • 1 Floravispi + Vaniljarahka + 2 rkl sokeria
  • Pursotukset: 2 prk Floravispiä + 6 rkl sokeria
  • Rasia tuoreita vadelmia
  1. Vatkaa ensin yksi flora vispi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon vaniljarahka ja sokeria. Levitä seos lastalla tasaisesti koko kakulle.
  2. Vatkaa 2 prk Floravispiä vaahdoksi sokerin kanssa. Pursota haluamallasi tavalla kakun pinnalle.
  3. Asettele lopuksi vadelmat (+muut haluamasi koristeet/kynttilät jne) kakun pinnalle.
  4. Nauti ihanien vieraiden kesken :)