Alkuperäinen resepti on Manju Malhin kirjasta 'Intialainen keittiö'. Tämän ruoan nimi on intialaisittain "meen molee". Olen hieman tuunannun reseptiä oman makuni mukaan ja kalasuositus tähän oli alunperin kolja- tai turskafilee, itse käytin lohta. Resepti on tehty vähemmän tuliseksi kuin alkuperäinen, jotta sopii myös lasten suuhun. Aikuiset voi sitten lisätä lautasella tulisuutta - tai jos lapsia ei ole ruokailemassa tuplata chilin määrän jo kokkausvaiheessa :).
Tässä siis oma versioni "meen molee" :sta. Ruoasta tuli todella hyvää. Täyteläistä, mutta jotenkin jännästi raikkaan makuista. Tein kerralla ison satsin, jotta sitä riittää seuraavaankin päivään :) !
Tarvitset:
- 6 valkosipulinkynttä
- 1/2 punainen chili (2 vihreää chiliä alk.p.)
- 5 cm:n pala kuorittua inkivääriä
- 4 rkl maapähkinäöljyä
- 2 pientä punasipulia
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1/2 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 rkl kanafondia
- 1 tl oystersaucea
- 1 rkl appelsiinimehua
- 4 dl kookosmaitoa
- 3 dl vettä
- 1 kg lohifileetä paloina
- 4 keskikokoista tomaattia
- (tuoretta korianteria)
- basmatia riisiä
- Hienonna valkosipuli, chili, sinapinsiemenet ja inkivääri monitoimikoneessa. Voit lisätä vähän öljyä niin muhentuu paremmin.
- Hienonna punasipuli ja kuullota sitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää valkosipulichilitahna pannulle ja paista sekoitellen pari minuuttia.
- Lisää 2 dl kookosmaitoa ja 3 dl kiehuvaa vettä sekä kanafondi, oyster sauce ja mehu. Hauduta pari minuutti ja lisää kalapalat. Hauduta vielä n. 5-6 minuuttia.
- Pilko 2 tomaattia ja lisää ne pataan lopun kookosmaidon kanssa. Hauduta vielä muutama minuutti.
- Pilko loput tomaatit ja lisää ne lopuksi korianterinlehtien kera koristeeksi ruoan päälle.
- Tarjoa basmatiariisin kanssa.
Nauti esim. Tarapaca Reserva Chardonnay -valkoviinin kanssa. Sen hedelmäinen maku sopii mielestäni hyvin tähän ruokaan :).
Kommentit