Mamman mökkipulla-resepti on yksi suosikeistani sen helppouden ja soveltamiskykyisyyden vuoksi.  

Tässä Mamman mökkipullasta Banaanipulla versio. Vai olisikohan tämä kuitenkin enemmänkin banaanikakku. No - rakkaalla leipomuksella monta nimeä ;).

Tämä leipomus on aika makea ja pehmeä. Voit hyvin jättää kinuskikastikkeen pois, mutta se antaa kyllä ihanaa sitkeyttä banaanipullan pintaan :P. Myös taikinaan tulevan sokerin määrää voi yrittää vähentää - omalla riskillä ;).

Suklaan ystävä voi myös lisätä taikinaan suklaapalasattumia niin tästä tulee jo melkoinen herkku. Itse taidan varmaan ensi kerralla tehdä niin. Slurps =D.

Tarvitset:

  • 4 dl sokeria
  • 4 dl piimää
  • 2 dl voisulaa (n. 150g voita sulatettuna)
  • 8 dl  puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 tl kardemummaa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl soodaa
  • 2 kypsää banaania soseutettuna
  • pinnalle n. 1/3-1/2 prk Valion valmista kinuskikastiketta, Fazerin Wiener Nougat Crushia sekä mantelilastuja
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun vuokaan.
  2. Koristele pullan pinta kinuskikastikkeella, wiener nougat crushilla ja mantelilastuilla
  3. Paista 225 asteessa n. 1 tunti. Peitä foliolla paistamisen aikana, ettei pinta pala.
  4. Syö sellaisenaan tai tarjoa esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.