Kakkupohja nro 1: (iso kakku)
Tästä tulee yksi reilun kokoinen kolmekerroksinen kakku (kaksi täytekerrosta). Itse käytän yleensä 26 cm irtopohjakakkuvuokaa.
- 6 munaa
- 3 dl hienoa sokeria
- 2 dl erikoisvehnäjauhoa
- 1 dl perunajauhoa
- 1,5 leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun siitä vaahdon päälle tehdyt kiekurat viipyvät hetken vaahdon pinnalla.
- Sekoita jauhot hyvin keskenään ja sihtaa ne osissa varovasti esim. puuhaarukalla käännellen vaahdon joukkoon (siivilän läpi).
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät irtopohja kakkuvuokaa, laita mieluiten pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin.
- Paista 200 asteessa kunnes kakku on kypsää. Kypsyyttä on kätevä kokeilla kakkutikulla. Kakku on kypsä kun taikinaa ei enää tartu puutikkuun.
Kakkupohja nor 2: (ihanan pehmeä)
- 4 munaa
- 2 dl hienoa sokeria
- 2 dl perunajauhoa
- 1 leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. (Vaahto on sopivaa, kun siitä vaahdon päälle tehdyt kiekurat viipyvät hetken vaahdon pinnalla.)
- Sekoittele perunajauho+leivinjauheseos siivilän läpi varovasti käännellen vaahdon joukkoon.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät irtopohja kakkuvuokaa, laita mieluiten pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin.
- Paista 200 asteessa kunnes kakku on kypsää. (Kypsyyttä on kätevä kokeilla kakkutikulla. Kakku on kypsä kun taikinaa ei enää tartu puutikkuun.)