Kakkupohja nro 1: (iso kakku)

Tästä tulee yksi reilun kokoinen kolmekerroksinen kakku (kaksi täytekerrosta). Itse käytän yleensä 26 cm irtopohjakakkuvuokaa.

  • 6 munaa
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoa
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1,5 leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun siitä vaahdon päälle tehdyt kiekurat viipyvät hetken vaahdon pinnalla.
  2. Sekoita jauhot hyvin keskenään ja sihtaa ne osissa varovasti esim. puuhaarukalla käännellen vaahdon joukkoon (siivilän läpi).
  3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät irtopohja kakkuvuokaa, laita mieluiten pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin.
  4. Paista 200 asteessa kunnes kakku on kypsää. Kypsyyttä on kätevä kokeilla kakkutikulla. Kakku on kypsä kun taikinaa ei enää tartu puutikkuun.

Kakkupohja nor 2: (ihanan pehmeä)

 

  • 4 munaa
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2 dl perunajauhoa
  • 1 leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. (Vaahto on sopivaa, kun siitä vaahdon päälle tehdyt kiekurat viipyvät hetken vaahdon pinnalla.)
  2. Sekoittele perunajauho+leivinjauheseos siivilän läpi varovasti käännellen vaahdon joukkoon.
  3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät irtopohja kakkuvuokaa, laita mieluiten pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin.
  4. Paista 200 asteessa kunnes kakku on kypsää. (Kypsyyttä on kätevä kokeilla kakkutikulla. Kakku on kypsä kun taikinaa ei enää tartu puutikkuun.)