Tarvitset:

- mantelimassaa (vaikka eri värisiä valmiita pötköjä kaupasta)

- suklaata (maun mukaan: fazerin sinistä, tummaa, valkoista..)

- kokonaisia, kuorittuja manteleita

- kookoshiutaleita

 

Leikkaa mantelimassasta noin parin millin paksuisia levyjä. Peitä manteli mantelimassalla niin, että siitä tulee kivan näköinen hieman pitkulainen paketti. Voit myös tehdä ns. tontun mallisia - niitä on helpompi jatkossa käsitellä. Eli tee esim. toiseen päähän mantelimakeista lättänä pää, niin että makeinen pysyy hyvin pystyssä. 

Kun mantelit on muotoiltu, sulata suklaa vesihauteessa. Laita viereen pieneen kulhoon tai munakuppiin kookoshiutaleita. Pyöräytä mantelimakeista suklaassa ja dippaa se sen jälkeen kookokseen. Aseta rasiaan odottamaan muiden valmistumista.

Kun kaikki makeiset on kuorrutettu haluamallasi tavalla laita ne hetkeksi pakastimeen, jotta suklaa kovettuu. 

Kookoshiutaleiden sijaan vois myös käyttää esim. mantelirouhetta tmv. Rouhe tekee makeisten käsittelystä helpompaa - sula suklaa ei tartu rasiaan.

Jos haluat kuorruttaa manteleita vain pelkällä suklaalla, niin kätevää on käyttää apuna esim. coctailtikkuja ja laittaa ne niissä kuivahtamaan alustalle, johon ne uppoo hyvin - esim. viipale kurkkua, porkkanaa, puolikas appelsiini/omena tmv.

Nauti! Varo, nämä katoavat nopeasti :).