Tästä mustikka-vadelmapiirakasta tuli ihan sairaan hyvää. Suosittelen kokeilemaan. Alkuperäinen resepti on jostain lehdestä leikattu ja sitä vähän tuunailin.

Tarvitset:

Pohjaan:

  • 2 kananmunaa
  • 2,25 dl sokeria
  • 50 g voita sulatettuna
  • 250 g Valion pehmeää maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

  • 5 dl marjoja
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Päälle:

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.
  3. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu voi ja rahka. Sekoita hyvin.
  4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan. (Itse käytin Pyrexin 30cm vuokaa)
  5. Ripottele pinnan päälle marjat ja marjojen päälle vaniljasokeri. (Jos käytät pakastemarjoja, pyörittele niitä 1-2 rkl perunajauhoja.)
  6. Lusikoi pieniä nokareita vaniljarahkaa tasaisesti marjojen päälle.
  7. Tee kuorrute. Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään ja murustele seosta tasaisesti piirakan pinnalle.
  8. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä. (Lasinen piirakka vuoka on siksi kätevä, että pohjan kypsyyden näkee hyvin läpi).
  9. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Varo - vie kielen mennessään ;).