Tein eilen illalla luomuporkkanoista porkkanamehua ja siitä jäi sitten "yli" paljon kuivahkoa "porkkanamuhennosta". Mietin mihin sitä käyttäisi ja ainakin näissä lätyissä se toimi erittäin hyvin :). Voit varmasti korvata kuivan porkkanaversion ihan normaalillakin hienolla porkkanaraasteella.

Kookosmaitoa jäi myös eilen jäljelle, kun tein ihanaa kana-kookoskastiketta, joten sekin pääsi sitten lättyihin. Olisi pitänyt laittaa varmaan vielä enemmän kookosmaitoa, mutta kun ehdin lorauttaa jo tavallista maitoa normimäärän laitoin kookosta sitten vain desin.

Mutta näistä lätyistä tuli kyllä ihan taivaallisen ihania, pehmeitä, herkullisia ja reunoilta rapsakoita. Maistuivat lapsille yhtä hyvin kuin normilätytkin. Hunajan kanssa nämä syötiin.

5 dl maitoa (tai 4 dl, jos kookosta 2 dl)

1 dl kookosmaitoa

1/2 dl tattarihiutaleita (Pirkka-luomu)

1/4 dl vehnänlesettä

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl porkkanamuhennosta/raastetta

3 munaa

1/2 - 1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

rasvaa paistamiseen


1. Mittaa maidot, hiutaleet, leseet ja jauhot kulhoon. Sekoita hyvin. Anna turvota hetki.

2. Lisää porkkanamuhennos joukkoon. 

3. Vatkaa joukkoon munat ja mausteet.

4. Paista pannulla rasvassa rapean pehmeiksi.

5. Tarjoa hunajan kanssa ja nauti.