1 dl soseutettua pinaattia

5 dl maitoa

1 dl ruisjauhoa

1,5 dl vehnäjauhoa

2 munaa

suolaa

rasvaa paistamiseen

 

Parhaat pinaattilätyt tulee, kun ostat kaupasta tuoretta pinattia. Itse ostin vihannesosastolta 250 g pussillisen pinaattia. Keitin pinaatin lehdet vähässä vedessä pinaatin lehtiä nostellen ja sekoitellen. Valutin vedet pois ja soseutin savasekoittimella niin, että joukkoon jäi vähän sattumia. Tuosta määrästä pinaattia tulee n. 3 dl sosetta, jotka on hyvä esim. pakastaan desin mittoihin ja pussittaa myöhemmin. Kätevää on myös pakastaa pinaatti jääpalarasioihin, silloin voi aina heittää kuution sinne ja toisen tänne oman maun mukaan :).

Sekoita maito ja jauhot keskenään ja annan turvota. Jos seokseen jää paakkuja, saat sen sileäksi sauvasekoittimella.

Lisää kananmunat ja pinaattisose.

Paista lätyt rapsakan pehmeiksi esim. culinessella. Nauti makusi mukaan. 

PInaattilättyjen kanssa maistuu esim. puolukkasurvos tai -hillo, hunaja tmv.