Täysjyväriisistä tulee aikas kauheeta, jos sen pakkauksen ohjeen mukaan keittää, joten tässä hyvä muunnelma riisille. Täysjyväriisi on itsessään lähes parasta, mutta sitä pitää aina vähän tuunata ja tärkeätä on muistaa extrapitkä valmistusaika - toista tuntia tulee kypsentää.

Tämän riisin tein lisukkeeksi valmiiksi maustetulle possun sisäfileelle. Possu kypsyy samaan aikaan pannulla folion sisällä kun riisi valmistuu. ->Ruskista possunfile pannulla öljyssä joka puolelta, kääri folioon ja kypsennä hiljaisella lämmöllä riisin valmistuessa.

Tarvitset:

  • oliiviöljyä ja voita
  • 4 dl täysjyväriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • n. 12-13 dl vettä
  • 2,5 dl Flora ruokakermaa 7%
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 punasipuli+vartta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria, rouhittua merisuolaa
  • ruiskaus sitruunaa
  • kuivattua basilikaa (jos käytät tuoretta, lisää se vasta loppuvaiheessa)
  • (possun paistolientä)
  1. Lorauta reilusti oliiviöljyä kattilaan ja kunnon nokare voita.
  2. Lisää hienonnetut sipulit ja riisi.
  3. Kuullota kunnolla niin että riisistä tulee kirkasta.
  4. Lisää valkoviini. Voit käyttää myös enemmän viiniä ja jos niin niin vähemmän vettä.
  5. Hämmennä kunnes viini on imeytynyt riisiin, ripsauta mustapippuria ja suolaa joukkoon.
  6. Sekoita kuuman veden joukkoon kanaliemikuutio. Lisäile vettä aina vähän kerrallaan ja usein seosta sekoitellen.
  7. Lisää kuiva basilika ja ruiskaus sitruunamehua joukkoon veden lisäyksen aikana. Tämä vaihe kestää kauan. Voit aina välillä koemaistaa riisiä, mutta usein kypsennykseen menee toista tuntia. Veden määrään vaikuttaa myös se käytätkö kantta vai et.
  8. Lisää lopuksi 2,5 dl kermaa joukkoon ja hämmentele ja hauduta.
  9. Mikäli olet valmistanut possunsisäfileen, lisää tässä vaiheessa myös folion sisältä ylimääräiset nesteet riisin joukkoon.
  10. Hämmentele, koemaista ja tarjoa lisukkeena. Delicious!! ja lapsetkin tykkäs ;)