Tässä on oma suosikkireseptini pizzataikinalle.

Tällä määrällä tulee kaksi pellillistä (standardiuuni).

  • 10 dl vehnäjauhoja (durumilla tulee parempaa)
  • 2-3 tl suolaa
  • 5 tl kuivahiivaa
  • 4 dl lämmintä vettä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja hiiva.
  2. Lisää joukkoon vähitellen kevyesti vatkaten reilusti lämmin vesi ja oliiviöljy.
  3. Taikinasta pitää tulla hyvin venyvää. Lisää vettä, jauhoja tai öljyä tarpeen vaatiessa.
  4. Jätä taikina kohoamaan suojaisaan paikkaan n. tunniksi.
  5. Kohoamisen jälkeen vaivaa ilma pois taikinasta ja jaa se kahteen osaan.
  6. Pyörittele osista pallot ja aloita kaulitseminen.
  7. Kun taikina kiekko on vielä paksu kiekko nosta se käsiisi ja kuljeta sormiasi kiekon reunoista kiinnipitäen ympäri taikinaa - näin taikina venyy kuin itsestään sopivaan paksuuteen. Asettele uudelleen leivonta-alustalle ja viimeistele kaulimella. Lisää välillä jauhoja taikinan pinnalle, jotta kaulin ei tartu kiinni.
  8. Asettele taikina leivinpaperille uunipellille. Voitele oliiviöljyllä. Kuorruta haluamallasi tavalla ja laita uuniin.
  9. Tee seuraava pizza...