Tässä on oma suosikkireseptini pizzataikinalle.
Tällä määrällä tulee kaksi pellillistä (standardiuuni).
- 10 dl vehnäjauhoja (durumilla tulee parempaa)
- 2-3 tl suolaa
- 5 tl kuivahiivaa
- 4 dl lämmintä vettä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja hiiva.
- Lisää joukkoon vähitellen kevyesti vatkaten reilusti lämmin vesi ja oliiviöljy.
- Taikinasta pitää tulla hyvin venyvää. Lisää vettä, jauhoja tai öljyä tarpeen vaatiessa.
- Jätä taikina kohoamaan suojaisaan paikkaan n. tunniksi.
- Kohoamisen jälkeen vaivaa ilma pois taikinasta ja jaa se kahteen osaan.
- Pyörittele osista pallot ja aloita kaulitseminen.
- Kun taikina kiekko on vielä paksu kiekko nosta se käsiisi ja kuljeta sormiasi kiekon reunoista kiinnipitäen ympäri taikinaa - näin taikina venyy kuin itsestään sopivaan paksuuteen. Asettele uudelleen leivonta-alustalle ja viimeistele kaulimella. Lisää välillä jauhoja taikinan pinnalle, jotta kaulin ei tartu kiinni.
- Asettele taikina leivinpaperille uunipellille. Voitele oliiviöljyllä. Kuorruta haluamallasi tavalla ja laita uuniin.
- Tee seuraava pizza...