Hyvää Ystävänpäivää!

Ystävänpäivän iltapalaksi olikin sitten tarjottava jotain hyvin Sydämmellistä ja päätin tehdä sydänlättyjä hillon ja pinkin kermavaahdon kera ja ne olivatkin melkoinen succee :).

Lättytaikina:

5 dl maitoa

2,5 dl vehnäjauhoja

2 munaa

1 rkl vaniljasokeria

1/2 tl suolaa

Sekoita jauhot, suola ja sokeri maitoon ja anna turvota n. 15 min. Lisää munat hyvin vatkaten ja taikina on paistovalmis!

Jos et omista sydänlättypannua - kuten en minäkään - kenties kaapistasi löytyy piparkakkujen sydänmuotteja. Itselläni niitä oli kaksi. Valitse sopiva pannu muoteille, mihin ne parhaiten istuvat.

Asettele muotit pannulle, lisää juoksevaa rasvaa ja kaada kauhalla varovasti norottaen taikinaa muottien sisään. Liian nopeasti kaatamalla taikina helposti karkaa muotin alta. 

Kun taikina alkaa hyytymään nosta muotit pois pannulta. Itse käytin apuna ruotopinsettejä ja veistä. Käännä lätyt ja paista rapsakoiksi. Paista lopputaikina samaan tyyliin.

Tarjoa esim. hillon ja pinkin kermavaahdon kanssa.

Itse käytin Flora Vispiä, laitoin hieman hienoa sokeria joukkoon ja lisäsin sopivasti Dr.Oetkerin punaista elintarvikeväriä ja vatkasin kuohkeaksi.

NAM!

VINKKI! Paista rakkaallesi aamupalaksi munia näitä muotteja käyttäen. Mikä onkaan romanttisempaa kuin saada sydämen muotoisia paistettuja munia aamupalaksi =)!