Tein poikani syntymäpäiville kaksi kappaletta näitä mokkapalatähtiä, jälleen kerran Aura Liimataisen reseptiä mukaillen. Käytin vuokana silikonista tähtivuokaa. Paistoin siis ensimmäiseksi puolet taikinasta tähtivuoassa, kumosin kakun ja toinen kakkunen uuniin. Ja toinen kakku jäikin sitten yli ja laitoin sen pakkaseen "pappilan hätävaraksi ;)".

2 tähtikakkua (Yhden vuoan max vetoisuus on n. 2 litraa ja se jäi noin puolilleen per kakku)

  • 200 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 pussi Pätkis-paloja (pari palaa kokille)

Kuorrutus:

  • 25 g voita
  • 1/2 dl valmista kahvia
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rivi fazerin sinistä
  • 2 dl tomusokeria

Vuokaan: margariinia ja hasselpähkinärouhetta

Päälle koristeeksi esim. nomparelleja tai strösseliä.

  1. Paloittele pätkikset pienemmiksi paloiksi veitsellä.
  2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat edelleen vatkaten. 
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa margariinivaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi pieniksi paloiksi paloitellut pätkis-palat.
  4. Voitele vuoka/vuoat margariinilla ja ripottele margariinin päälle pähkinärouhetta. Kaada puolet taikinasta toiseen vuokaan ja puolet toiseen.
  5. Paista n. 200 asteessa kunnes kakut ovat lähes kypsyä. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla. Älä ylipaista - on hyvä, että kakku jää sisältä vähän kosteaksi.
  6. Kumoa kakut tarjoilulautasille ja valmista kuorrute.
  7. Sulata kattilassa margariini, lisää kahvi, kaakaojauhe ja suklaapalat. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa ja lisää joukkoon tomusokeri. Sammuta liesi ja sekoita tasaiseksi.
  8. Lusikoi seos kakkujen päälle reunoilta hieman valuttaen. Ripottele nopeasti nomparellit pintaan, jotta vielä tarttuvat hyvin.
  9. Nosta herkut pöytään, tarjoile ja nauti tai pakasta yllätysvieraita varten :)

Vinkki! Tee kakut esim. edellisenä päivänä valmiiksi, säilytä päällekkäin kylmässä ja kuorruta vasta ennen tarjoilua.